Originele wandelingen in België

wandelen over onverharde wegen en paden

Een aantal van de mooiste wandelingen van deze website werden gebundeld en uitgegeven in twee wandelgidsen: een gids met avontuurlijke wandelingen en een gids met wandelingen langs weinig bekende plekjes.
De wandelgidsen bevatten nauwkeurige beschrijvingen en heldere wandelkaartjes. Beide gidsen bevatten wandelingen buiten de platgetreden paden die vooral over onverharde wegen en paden lopen en die zelfs de meest veeleisende wandelaars kunnen bekoren. Deze gidsen zijn complementair aan het aanbod van grote uitgeverijen en van plaatselijke toeristische diensten.
De wandelgidsen zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde reisboekhandel Alta Via in Antwerpen.

Avontuurlijke wandelingen in de Belgische Ardennen

Deze gids richt zich naar de sportieve wandelaar die graag moeilijke paadjes opzoekt. De wandelingen situeren zich hoofdzakelijk in valleien van grote Ardense rivieren, waar rotsen en steile hellingen het uitgelezen terrein bieden voor sportieve wandelingen.
De eerste editie van de wandelgids verscheen in het voorjaar van 2011. Intussen heeft de gids zijn weg gevonden naar vele honderden avontuurlijke wandelaars. Heel wat gezinnen slaagden erin om met deze wandelingen hun opgroeiende kinderen te motiveren om mee op wandel te gaan. De vierde editie uit 2015 van deze gids bevat dertien avontuurlijke wandelingen, goed voor 218 kilometer verrassend wandelen.
Een vernieuwde editie is in voorbereiding. De auteur gebruikt de zomer en het najaar van 2018 om de wandelingen op het terrein te controleren en waar nodig aan te passen.

Originele wandelingen in de Belgische Ardennen

Deze wandelgids biedt een subjectieve kijk op het mooiste van de Belgische Ardennen. De vijftien wandelingen bevinden zich in de echte Ardennen, zoals geologisch afgelijnd: van Brûly-de-Pesche in het westen, over Martelange in het zuidoosten tot Ruy in het noordoosten. Verschillende tochten in deze gids laten je kennismaken met minder bekende gebieden in de Ardennen. De gids leidt je afwisselend door weidse landschappen en grote wouden en brengt je langs mooie rivieren en beken.
De tochten lopen grotendeels over onverharde wegen en af en toe wordt gebruik gemaakt van een moeilijker, verborgen of overgroeid pad. Een enkele keer laat een wandeling je zelfs een eind stappen door een rivier. Met de editie van 2015 is ook deze gids reeds aan zijn derde editie toe. De vijftien wandelingen zijn in totaal goed voor 267 kilometer stappen langs minder bekende natuur in België. Tijdelijk kan je deze wandelgids ook bekomen bij de auteur via dit formulier. Bij het invullen van je gegevens en het verzenden van het formulier krijg je onmiddellijk een e-mail met informatie over de verdere bestelling.