Vakantiehuis Arduina

Een top-locatie: een uitzichtrijke heuvel, uitgestrekte wouden, veel water en zoveel meer

Het vakantiehuis Arduina ligt hoog in de flank van een heuvel in de Hoge Ardennen, op 360m boven de zeespiegel. Vanuit de boomgaard in de tuin heb je een prachtig uitzicht over de omliggende weiden en bossen. Aan de voet van de heuvel stroomt het lieflijk Ardeens riviertje de Lienne. De vallei maakt sinds 2015 deel uit van het Europese Natura 2000-netwerk. De rivier is te voet bereikbaar van aan het vakantiehuis, je kan er pootjebaden en vissen.

Het huis bevindt zich in een stil en afgesloten gehucht met een twintigtal huizen en een kleine boerderij. Met een vakantie in Arduina krijg je niet alleen toegang tot het vakantiehuis, maar ook tot de tuin en de omliggende weiden.

Het vakantiehuis ligt aan de bosrand, volop in het groen. Je kan er imposante roofvogels spotten en groot wild. In de herfst groeien er massa's cantharellen in de bossen. De panorama's, het alomtegenwoordige water en de uitgestrekte wouden bieden onbegrensde mogelijkheden voor wandelingen in de natuur.


Wij komen zeker terug, mooie streek en prachtige verzichten. Een van de weinige plaatsen waar het zo stil als hier. Zelfs tijdens onze tochten een appelvink gezien, jaren geleden dat ik deze vogels nog eens gezien heb. Erik Theuns
verblijf met 2 volwassenen in november 2014